marți, 6 ianuarie 2009

Valea Vinului

Doar multi ani mai tarziu, cand bunicul murise, iar eu devenisem adult, mi-am dat seama, in sfarsit, ca si bunica mea crezuse in vise. Altminteri nu ar fi avut niciun motiv sa imi spuna intro seara, pe cand stateam amandoi in usa casutei de tara in care acum traia singura, cu ochii atintiti la cerul instelat: "Lumea e asa de frumoasa si e asa de pacat ca trebuie sa mor”.
Jose Saramago
(fragment din discursul de receptie a Premiului Nobel pentru Literatura, 1998)

Cu totii avem vise...fie ca avem 5 ani si jumatate sau 65 de ani...Cu totii visam la:
o casa simpla inconjurata de zapada dar plina de caldura, la care sa ajungem acasa...un brad impodobit de Craciun...o biserica unde sa ne simtim doar simplii oameni...o ulita unde sa mergem cu totii la sanius...un moment in care simtim ca cineva ne priveste de sus si ne face sa zambim...un pod pe care trebuie sa il trecem pentru a fi fericiti...un loc in care sa simtim ca suntem singuri in liniste departe de stresul civilizatiei...un drum pe care trebuie il urcam...o zapada care chiar este de „o palma” atunci cand se spune ca „omatul este de o palma”...cativa oameni dragi cu care sa visam impreuna la toate astea...un drum pe care trebuie sa il coboram uneori si sa lasam unele lucruri in urma...o casa a bunicilor la tara de la care sa putem visa cu totii intro seara, cu ochii atintiti la cerul instelat ...ca lumea e asa de frumoasa...

3 comentarii:

  1. Ce bine ca sunt oameni in jurul nostru care ne fac sa ne amintim ca trebuie sa ne uitam la cerul instelat si sa zambim.
    Se numesc prieteni, frati, surori, parinti sau bunici si cred ca datorita lor visele se pot implini.... e cu adevarat magic, ca un nou inceput, ca o adiere de vant, ca un balon de sapun, ca dorinta sa fie zapada iarna doar ca sa pot visa cum fac oameni de zapada.
    Multumesc ca imi amintesti mereu sa zambesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca ma lasi sa iti amintesc sa te fac sa zambesti ;-)
    Apropo, e mai simplu sa stiu cine zambeste daca zambetul are si un ID si nu apare ca si "Anonim"

    RăspundețiȘtergere
  3. e stii ca doar pentru mine lumea pare magica de la o vreme.......si nu e anonim intentionat, doar din cauza de oboseala si nervi.

    Pupi din Dublin old city,
    Roxana

    RăspundețiȘtergere